C-Hotels Burlington

Oostende

Hotel Burlington ligt in het bruisende centrum van de Koningin Der Badsteden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van musea, strandwandelingen en culinaire ontdekkingen. Zowel in de zomer als in de winter valt er heel wat te beleven. Wij maakten voor u alvast onze top 10 als inspiratie voor uw verblijf in Oostende.

Mercator Zeilschip

Een must see in Oostende: Museumschip de Mercator. Ga aan boord en reis aan de hand van voorwerpen, foto's en verhalen terug naar de tijd van zijn spannende zeereizen.

Domein Raversijde - Atlantikwall

Het stuk van de oude verdedigingslinie, die de Duitsers destijds bouwden om het vaste land te beschermen tegen een invasie, is in de duinen van Raversijde goed bewaard gebleven. Bezoek deze verdedigingswerken uit de eerste en tweede wereldoorlog.

Mu.Zee - Kunstmuseum

mu.ZEE is het museum voor Belgische kunst. Wandel van de ene kunststroming naar de andere en maak onderweg kennis met Belgische kunstenaars en hun werken van 1830 tot vandaag. 

Stadsmuseum

Het Stadsmuseum Oostende is gevestigd in een voormalig Koninklijk Paleis, een perfecte, statige setting voor de rijke collectie aan heemkundige vondsten die een prachtige blik gunnen in de geschiedenis van de kuststad.

Museumschip Amandine

Wilt u de zeevisserij van heel dichtbij beleven? Ga dan aan boord bij de Amandine. Dit robuuste zeeschip werd op 16 november 1960 te water gelaten en beviste eerst de wateren ten zuiden van IJsland, het Kanaal en de Noordzee, om vervolgens gedurende enkele decennia enkel de IJslandse wateren te bevaren en bevissen.

De nieuwe westelijke Strekdam

De strekdam werd aangelegd ter uitbreiding van de haventoegang en de bescherming van het Oostendse stadscentrum. De dam moet golven tot 4,80 meter hoog kunnen weerstaan. Deze strekdam is ook toegankelijk voor het publiek als wandeldijk. Op het einde van de strekdam heeft u een prachtig zicht op zee en Oostende.

Petrus en Pauluskerk

Deze neogotische kerk in het centrum van Oostende verving de Sint-Pieterskerk die in 1896 afbrandde en waarvan enkel nog de nabijgelegen bakstenen toren overblijft (bijgenaamd de Peperbusse).

De nieuwe kerk was een prestigeproject van koning Leopold II, die zo enthousiast was dat hij door kwatongen verdacht werd van de brand van de oorspronkelijke kerk. Architect Louis Delacenserie uit Brugge liet zich inspireren door het ‘ideaalplan’ voor een kathedraal, zoals dat van de Dom van Keulen en de Votivkirche van Wenen.

Fort Napoleon

In de duinen ten noorden van Oostende staat een indrukwekkend fort met een bewogen geschiedenis. De beruchte Franse generaal Napoleon liet het bouwen ter verdediging tegen aanvallen uit het westen, maar het gebouw heeft er inmiddels verschillende levens ondergebracht